RetailDetail

Alle lokale webshops op 1 plek voor RetailDetail

De coronacrisis heeft de Belgische retailers niet gespaard. Doordat de deuren een hele tijd dicht moesten, was het vinden van een oplossing op veilige afstand broodnodig. En daar wilden zowel RetailDetail, Markedeer als moederbedrijf Pubmarket! maar al te graag bij helpen.

webshops RetailDetail

Dit werd gesterkt door het voorstel van ondernemer Wouter Torfs om een betrouwbare lijst van Belgische webshops samen te stellen. Bovendien merkten we dat heel wat consumenten maar moeilijk de weg naar lokale webshops vinden. Daar wilden we een stokje voor steken – en dat deden we al aan de start van de lockdown.

In sneltempo bouwden we een gebruiksvriendelijke website: www.webshopsvanbijons.be. Daar kunnen gebruikers alle geregistreerde lokale webwinkels terugvinden. We hebben dag en nacht gewerkt aan de architectuur, het design en het development van het platform. We zijn dan ook erg trots op het resultaat. Nog nooit was het zo makkelijk voor consumenten om ook online lokaal te kopen. Soms lijkt het alsof de hele grote namen het monopolie hebben over shoppen op het web, maar met deze website tonen we dat er ook online heel wat lokaal Belgisch te winkelen valt! Bovendien kunnen ze makkelijk hun zoekopdracht verfijnen per sector en regio. Een supervlotte user experience, dus.

Dit project ontstond uit een acute noodzaak tijdens een nooit eerder geziene crisis voor de sector. Maar het is veel meer dan alleen een noodoplossing! Want ook nu is het voor de gebruiker zoveel handiger om alle adressen – momenteel zijn het er 1.609 in totaal – op één plek verzameld te zien.

We hopen dat zoveel mogelijk webshops hun gegevens toevoegen en de link naar www.webshopsvanbijons.be delen. Zo maken we van deze website dé referentie voor iedereen die graag lokaal wil kopen – ook lang na deze crisisperiode.

We’re like marketeers with a PhD in Digital. We offer 
end-to-end digital solutions that work.