Wijnegem Shopping Center

Valentine Shopping Center

facebook app valentijn online bannering sales boost Wijnegem Shopping Center

Wijnegem Shopping Center, het meest bekende shopping centrum van België, gelooft in de liefde. Toch stelden ze vast dat de cadeaus die verkocht werden rond Valentijn nogal vaak aan de nodige clichés beantwoordden. Chocolade. Bloemen. Restaurantbezoekjes. En daar moest dringend iets aan gedaan worden!

Wat meer romantiek? Daar zijn we bij Markedeer ook voor te vinden.  Dus ontwikkelden we voor Wijnegem Shopping Center SOS Valentijn: een Facebook app met maar één doel: de terugkeer van het romantische, persoonlijke cadeau bij Valentijn.

We maakten foto’s van alle mogelijke Valentijngeschenken in het shopping center, en stelden een database op. In de app voorzagen we drie eenvoudige vragen naar budget, type geschenk en leeftijd van de partner. Op basis van de antwoorden genereerde de app onmiddellijk vijf suggesties voor een origineel geschenk.

Maar er was meer: echte romantici konden zelfs op voorhand door de geschenken surfen en via Facebook subtiele suggesties sturen naar hun partner. Kwestie van op voorhand zeker te zijn het juiste cadeau te krijgen.

En wilden ze écht helemaal zeker zijn, konden ze ook eens naar Wijnegem Shopping Center zelf afzakken. Alle mogelijke geschenken werden daar tentoongesteld in speciale displays. Zo kregen ook toevallige shoppers meteen een goed zicht op wat ze zouden kunnen kopen.

facebook app valentijn online bannering sales boost Wijnegem Shopping Center

De online tool werd een groot succes. Maar liefst 50.811 gebruikers registreerden zich. Mensen surften door de lijst en postten gegeerde items op hun sociale media. Inspiratie troef, dus. Ook de speciale displays hadden veel bekijks. Het resultaat? Eindelijk terug het romantische, perfecte cadeau bij Valentijn. En gelukkige verkopers ook, natuurlijk. De omzet van de juweliers in Wijnegem Shopping Center steeg die Valentijn met 6%. Die van de schoonheidsproducten met 4%. Gadgets met 8% en interieur en decoratie met 7%.

Markedeer ontwikkelde voor dit project:

  • Online bannering
  • De Facebook app
Bannering
Facebook app
Facebook Advertising