TinQ4U

Racing for fuel

Markedeer ontwikkelde voor dit project:

  • Een app én website, gebundeld in één content management systeem
  • Pushnotificaties met gebruiksvriendelijk beheersysteem
  • E-mailmarketing
  • Een landelijke Facebookpagina 
  • Een YouTube kanaal

 

TinQ4U - Gaming for fuel and Formula One tickets

 

Parsimonious racing fools
De benzine- en dieselmarkt is een bijzonder competitieve en mature business. Marktaandeel winnen is niet evident. Sommige spelers zetten zwaar in op shop- en food-on-the-go concepten. Anderen doen het tegenovergestelde en beperken zich tot de essentie: tanken.
TinQ is een Nederlandse keten die tot de tweede categorie behoort. Het is een landelijke keten met meer dan 300 onbemande tankstations. Geen personeel, geen shop, geen toiletten en geen spaarsysteem, maar wel scherpe prijzen.
Markedeer ontwikkelde voor TinQ het TinQ4U platform met een eigen app, Facebookpagina en website om de Nederlandse automobilist te sensibiliseren voor zijn formule. We speelden in op het DNA van de Nederlander. Ze zijn zuinig en gek van Max.

Gaming for fuel and Formula One tickets
Via een omnichannel strategie lanceerden we de TinQ MAX.KORTING en het TinQ Racespel met spectaculaire prijzen. Negentien zondagen lang geeft TinQ 20 cent korting op de landelijke adviesprijs en de mogelijkheid om mee te spelen met het racespel. Inzet? Iedere week een tegoedbon van 425 euro, een jaar gratis tanken voor de eindwinnaar en 19 duotickets voor de  F1 Grand Prix in Spa-Francorchamps. Max weet je wel.

Markedeer zet samen met Pubmarket! de racezondagen in de markt via een app die je kan downloaden via de IOS-app store en Google Play, pushberichten, e-news naar alle geregistreerden, activaties via de Facebookpagina TinQ4U, leuke videocontent met bekende Nederlandse vloggers, radiospots op Veronica, POS-materiaal enz.

Resultaat? Na minder dan twee maanden is de app meer dan 12.000 keer gedownload, de Facebookpagina telt bijna 5.000 fans en 4.000 deelnemers registreerden zich voor de wedstrijd. Ook de resultaten aan de pomp zijn veelbelovend. In een markt waar je met het product het verschil niet kan maken, maken Markedeer en Pubmarket! het verschil met deze voor de sector verfrissende activatie.

Webdesign
Website
Web development
App
Facebook
E-mailmarketing‎