Parallel aan de groei van digital marketing en de snelle digitale transformatie van onze economie nemen ook de beschikbare data exponentieel toe. Maar het is niet omdat het kleinste detail meetbaar is, dat je dit ook moet doen. Alles start met een analyse van de relevante key figures die je wil opvolgen en de verbanden die je wil leggen.

Google Analytics en Google Data Studio zijn twee bijzonder degelijke tools voor deze analyses en de reporting. Een goed Google Data Studio (GDS) rapport verzamelt niet enkel de data van Google Ads, maar ook de data van andere platformen zoals je eigen website en webshop, Facebook, Instagram, LinkedIn, enz. Zo kan je de resultaten van je verschillende kanalen heel overzichtelijk bundelen via één tool in één rapport. Bovendien werkt GDS in real time zodat de analyses steeds up-to-date zijn.

Alhoewel er in GDS standaard templates beschikbaar zijn, kiest Markedeer ook hier voor maatwerk. Gepersonaliseerde rapporten die rekening houden Amet de specifieke KPI’s van de klant.

Van digitale strategie tot de volledige uitvoering.
Hoe kunnen we jou helpen?