Wil je een lijk verstoppen? Doe het dan op de tweede pagina van de Google zoekresultaten, niemand zal het ooit vinden! Een boutade die wel aangeeft hoe belangrijk search engine marketing wel is. Iemand die op zoek is naar een product of een dienst bekijkt enkel de eerste pagina van Google. Sta je er niet tussen dan kan je het schudden. Daarom is SEO of search engine optimization zo belangrijk. Via een heel serie acties die deels technisch zijn en deels inhoudelijk, kan je jouw website optimaal laten scoren in de organische zoekresultaten van Google.

Inhoudelijk start alles met een goede zoekwoordenanalyse. Zo krijg je inzicht in het zoekgedrag van je klanten. De Google keyword planner is hiervoor een handige maar zeker niet de enige tool. In een tweede stap verwerk je de beste zoekwoorden zowel in de structuur (technisch) als de content (inhoudelijk) van de site. Maar enkel zoekwoorden volstaan niet om goed te scoren. Je content moet in zijn geheel actueel, relevant, informatief en attractief zijn voor je bezoekers en daardoor ook voor Google. Onthoud steeds dat je in de eerste plaats voor je klanten schrijft en niet voor zoekmachines.

Naast de content zijn ook de structuur van je site en je link building cruciaal voor de crawling door google en andere zoekmachines. Ook een goede UI/UX design zal je ranking een boost geven.

SEO is nooit ‘af’. Via de Google search console monitort Markedeer regelmatig de prestaties van je site als basis voor suggesties om je resultaten te verbeteren.

Van digitale strategie tot de volledige uitvoering.
Hoe kunnen we jou helpen?