TikTok ken je ondertussen wel. Een hyperpopulaire app waar iedereen korte video’s kan uploaden en die wereldwijd al 500 miljoen gebruikers telt. Heb je kinderen tussen 6 en 16? Dan heb je misschien zelfs al 1 van de dansjes moeten leren.

Maar net nu TikTok het wat warm onder de voeten krijgt, omdat Donald Trump zijn pijlen op de app heeft gericht, komt Instagram met een te duchten tegenstander: Reels. Maar wat is dat nu precies?

Huh, Reels?

Reels is een nieuwe Instagram-functionaliteit die je de mogelijkheid geeft korte catchy video’s te maken en publiceren. 15 seconden mogen ze duren, in tegenstelling tot de minuut van TikTok.

Die Reels, zoals ook de video’s zelf heten, krijgen een speciale feed. Je vindt ze net als IGTV onder een icoontje (in dit geval een klapbord) op het profiel van elke gebruiker die al Reels gemaakt heeft.

Gewoon op zoek naar de populairste Reels van de dag, of korte video’s die bij je Insta-voorkeuren passen? Dan kan je naar de Explore-pagina gaan. Eens je daar bovenaan op de voorvertoning van een Reels klikt, krijg je een hele stroom te zien. Wil je dat jouw Reels hier getoond wordt, is het belangrijk dat je een openbaar profiel hebt.

Makkelijk te maken

Het handige is dat je een Reels eenvoudig maakt via je Instagram app. Er is geen extra applicatie voor nodig. Het enige wat je moet doen, is naar de camera-functie binnen Instagram te gaan, dus waar waar je ook Stories maakt. Onderaan swipe je naar ‘Reels’ en voila, je kan van start gaan met je eerste Reels!

Wat Reels extra makkelijk maakt? De functies en knoppen voelen heel erg vertrouwd voor iedereen die al eens heeft gewerkt met TikTok of zelfs Snapchat. Je kan de video’s van 15 seconden opsplitsen in meerdere clips, die daarna naadloos – en op zelfgekozen muziek – gemonteerd worden. Werk je graag met filters, GIF’s of tekst op je Reels? Die kun je op dezelfde manier als in je Instagram Stories gebruiken.

Mee met de tijd – en je doelpubliek

Ik hoor je al denken: ik heb net Instagram Stories en TikTok leren kennen … waarom zou ik tijd investeren in dit nieuw ding? Allereerst hoef je er zelf geen tijd in te steken. Dat doen wij wel. Bovendien loont een uitstapje naar Reels echt de moeite. De ervaring leert dat de focus voor korte videocontent is verschoven van Gen Z, die vaak iets minder koopkracht hebben, naar millennials. Een publiek dat je zeker niet links wil laten liggen.

Wat is erop te zien?

Bij de start zagen we vooral veel TikTok content die gerecycleerd werd. Maar nu krijgt Reels stilaan een eigen ‘smoel’. Veel dansjes en happy video’s, maar ook mini-tutorials en zelfs hapklare storytelling krijgen er allemaal een plek. Zeker eens checken, dus.

Heb je wat hulp nodig bij je eerste stappen op Reels? Of wil je weten wat deze functie voor je bedrijf kan betekenen? Contacteer ons!