Heb je een fysieke winkel, en wil je je business naar een hoger niveau tillen? Wil je graag je eerste stappen in de e-commerce-wereld zetten? Ben je op zoek naar extra online visibiliteit voor je producten? Dan komt Mark Zuckerberg binnenkort met iets nieuws dat je zeker zal interesseren: Facebook & Instagram Shop, nieuwe functionaliteiten die het (nog) makkelijker maken voor bedrijven om via social media klanten te bereiken en omzet te genereren. Maar wat houdt het precies in?

Een online vitrine

Binnenkort – de uitrol is al gestart in de Verenigde Staten, dus hopelijk kunnen wij er ook snel van profiteren – krijg je de kans om op zowel Facebook als Instagram gratis een eigen storefront, een vitrine, te creëren. Daarop toon je je bestsellers of net nieuwe producten die je in de kijker wilt zetten. De look kan je helemaal aanpassen aan je huisstijl.

Klinkt als een slimme oplossing voor ervaren verkopers, maar het kan even goed een redding zijn voor kleine ondernemers. Daarvoor heeft Facebook deze functionaliteit eigenlijk ook in het leven geroepen. Door de COVID-19-crisis zagen namelijk heel wat kleinere winkels en horeca-etablissementen zich genoodzaakt de deuren te sluiten. De Shop kan hen helpen om snel, makkelijk en veilig hun eerste stappen in de e-commerce te zetten. Zo kunnen ze hopelijk hun omzet veiligstellen.

Gebruiksvriendelijk

Deze nieuwe optie is trouwens niet alleen handig voor verkopers, maar ook voor gebruikers zelf. In plaats van links die ze moeten volgen naar andere webpagina’s kunnen ze met een paar kliks op één en hetzelfde profiel shoppen. Er komt namelijk een speciale ‘shop’-knop op je Facebook- en Instagramfeed. Daarbovenop zal er ook een zoekfunctie komen, zodat je producten kunt vinden uit verschillende categorieën of op basis van trefwoorden.

Nog een spannende nieuwe functie: Live Shopping, oftewel de mogelijkheden om in livestreams meteen producten aan te klikken en te kopen. Handig als je bijvoorbeeld een model wilt laten poseren of een product wilt demonstreren.

Wat met adverteren?

Net als met alles wat Facebook doet, zal je ook op je shop kunnen adverteren. Hoe dat precies in zijn werk gaat? Dat vertellen we je graag wanneer de Shop volledig uitgerold is. To be continued.

Lees hier hoe wij samen met onze partner RetailDetail de Belgische webshops ondersteunen.